Avdelningar

Indelning VT 2023
Spårare: Frida Tore Vide Tor Leo Freja Liam Alicia Leonidas
Upptäckare: Oscar Andreas Oscar Olle Theodor
Äventyrare: Petros Rosette Emma Emil Nicolas Pontus
Utmanare: Dexter Emelie Valeria Simon Simon Ellen Kalle Robin

Spårarscouter 8-9 år
Spårare kallas scouterna som går i årskurs 2 och 3 i skolan. På spårarscouterna leker man in scoutings ideologi. Man får lära sig en hel del praktiska kunskaper, t.ex. hur man är klädd i skog och mark, allemansrätten, några användbara knopar, första hjälpen och matlagning på stormkök, paddla, segla optimist. Allting kretsar kring att man ska ha det roligt när man lär sig.

Upptäckarscouter 10-11 år
Upptäckare är scouter som går i skolans fjärde och femte klass. Det scouterna lär sig blir mer friluftsinriktat med klassiska scoutkunskaper som livlinekastning, naturkännedom och orientering. Scouterna för börja använda kniv och yxa. Det blir fler övernattningar. På våren får scouterna gå på sin första vandringshajk med övernattning i tält och all matlagning på stormkök eller över öppen eld. Vi segla Tvåkronorna och drar på sommarlägret på Fifång.

Äventyrarscouter 12-14 år
Äventyrarna går i skolans årskurs 6–8. På äventyrarscouterna blir patrullen allt viktigare. Äventyrarna är på hajk alla årstider – på hösten bär det av på segelhajk, på vintern kan vi göra vinterhajk med övernattning i bivack eller tält, på våren går scouterna på vandring och på sommaren bär det av på läger på Fifång med segling och bad. Äventyrarna seglar Tvåkrona och Birdie 24.

Utmanarscouter 15-18 år
När man börjar skolans nionde klass blir man utmanarscout. Utmanare kan man vara i fyra år. En utmanaravdelning fungerar som ett lag som strävar efter att få gemenskap och laganda. Här är allt möjligt och vad man gör varierar från år till år. Utmanarna seglar Birdie 24. Man kan ha ett antal projekt under året: Planera egna seglingar, paddla, åka skidor, fjällvandra, hantverk, gourmetmatlagning och utlandsresa är några exempel.
Utmanarscouterna träffar gärna scouter från andra kårer på tävlingar, kurser och fester. Ibland arrangerar de aktiviteter för de yngre scouterna i kåren. Som utmanare kan man även få prova på att vara assistent på någon av våra scoutavdelningar.

Ledarscout 16-18 år  –  Från 18 år Ledare

Roverscout 19-25
Roverscouter förbättrar världen. All scouting handlar om samhällsengagemang men det blir aldrig så tydligt som i roveråldern.
Du blir Roverscout när du är 19-25 år och för första gången finns det ingen ledare i din kår som stöttar dig och dina patrullkompisar.
Kåren har för tillfället ingen Roveravdelningar.